Det finns många anledningar att ÄLSKA BÅTKLUBBEN. Därför deltar Neptunia i båtparaden på lördag 31 augusti och ger en del av sitt hjärta till evenemanget som är till för att i glädje och positiv anda visa att båtklubbarna behövs.

Båtklubbslivet är en självklar, historisk och kulturell del av Stockholms stadsbild och ger så mycket mervärde till så många olika människor, oavsett samhällstillhörighet. Samtidigt är köerna till Stockholms båtklubbar långa.

– Jag skulle vilja göra båtlivet mer tillgängligt i Stockholm för gemene man så att vem som än vill kan ta båten ut och fiska, fika vid Gamla Stan eller grilla vid Drottningholm en solig kväll. Bind ihop land med vatten och gör det tillgängligt för så många som möjligt! Här tror jag att man måste tänka nytt och tänka kreativt. Det vore spännande att få samtala med Stockholms stads politiker och med några av de båtklubbar som finns i city om vad man kan göra för att “öppna upp” tillgängligheten. Båtparaden är ett bra och viktigt initiativ – samtidigt vore det trevligt om alla som vill ha båt i Stockholm och som nu står på land och ser på paraden, också kan få den chansen inom överskådlig framtid, säger Maria Lannér.

Paraden börjar kl. 15.00 vid Stadshuskajen, går via Karlbergskanalen ut mot Ulvsundasjön och avslutas kl. 16 på Riddarfjärden.
Vill du se paraden kan du stå på följande ställen:

  • Stadshuskajen
  • Norr Mälarstrand
  • Södra delen av Lilla Essingen
  • Längs med Kungsholms Strand
  • Längs med Gröndals båtklubb
  • Längs med Hornstulls strand.

För mer information: www.båtklubbarnasdag.se