Neptunia-Gunnar-batmassa-2020-Bathistoriska-riks-1024x738Under parollen ‘Våga äga en klassiker’ ställer Neptunia i år ut i Båthistoriska Riksförbundets monter som kan hittas på plats C08:40 på båtmässan Allt för Sjön i Älvsjö som pågår fram till 15 mars.

Neptunias marintekniska Coach Gunnar Carlsson är på plats för att visa att det är mycket lättare än vad man tror att köpa och våga äga en båt av äldre modell. Och det är därför Neptunia i år väljer att ställa ut tillsammans med Båthistoriska Riksförbundet vars syfte är att är att “bevara tekniskt och historiskt intressanta båtar och därtill knutna företeelser”, oavsett om de drivs av segel, motor eller ånga, eller är av trä, metall eller plast. Äldre båtar är en intressant men förbisedd del av det svenska kulturarvet, och Neptunia vill inspirera fler, framförallt kvinnor och yngre generationer att våga köpa och äga en äldre båt!

Neptunias Lättbesiktning och coachning vid egenkontroll – både inför Båtköp och för din egen båt om du känner att du behöver hjälp med en teknisk genomgång. Har du kanske rörigt kabeltrassel som är nästan omöjligt att förstå – Neptunias Coach för Marinteknik Gunnar Carlsson står redo att hjälpa dig att gå igenom all teknik och utrustning ombord på din båt för att säkerställa att allt fungerar som det ska, antingen vid din egen vårrustning eller vid försäljning eller köp av begagnad båt. Förutom el, så hjälper vi dig att gå igenom och göra ett funktionstest på motor, drev, VVS, gasol, skrov, navigationsutrustning – vi hjälper dig att få ordning och reda som gör din båt säkrare än den varit tidigare.