Var med i Neptunias sommar-tävling!

Neptunia kombinerar personlig utveckling med navigation och manövrering av motorbåtar och använder en unik pedagogik som kallas Neptunia-modellen. I denna modell finns ett antal termer och begrepp. Ta reda på vilka och var med och tävla om ett presentkort värt 3500:-! Vi lottar även ut 3 stycken Neptunia-tröjor! 

1. Neptunia-modellen handlar om att ge dig tankesätt kombinerat med praktiska manövreringsövningar som gör att du får det båtliv du önskar dig. En avgörande framgångsfaktor är hur väl du kan hantera ditt eget sinnestillstånd och även andras. Vilket mindset skulle Du välja för att ha största chans till en lyckad tilläggning vid din favorit-sjörestaurang?

2. Vad är ett Ankare?

1 – Ett starkt emotionellt tillstånd/starkt känslominneX – Ett annat ord för propellerverkan2 – Ett uttryck för tilläggning vid Y-bom

3. Neptunia använder ”Meta-frågor” på båten. I vilket syfte?

4. Vad betyder ”Gäddsyndromet” (Pike syndrom på engelska)?

5. Neptunia-modellen är en pedagogik som är upplevelsebaserad. Anledningen är att inlärning blir lättare och mer varaktig ju fler av våra fem sinnen som involveras i inlärningsprocesser. Vilket av följande sinnen är det som ger mest varaktigt minne?

6. Nedan är några vanligt förekommande Generaliseringar, Förvrängningar och Utelämningar inom båtlivet. Vilka påståenden är sanna respektive falska?

Större motorbåtar är svårare att köra än små.
SantFalskt
Rak axel är annorlunda att backa med än drev.
Mälaren är mycket lättare att köra motorbåt i än i Stockholms Skärgård.
Alla på restaurangbryggan tittar på mig och utgår ifrån att jag ska göra en pinsam tilläggning.
Man ska alltid ta upp en lös bensintank ur båten när man tankar.
Den största anledningen till att slussning känns så läskigt är för att vi människor inte är skolade att kunna hantera vårt eget och andras sinnestillstånd.

7. Utslagningsfråga: Beskriv på vilket sätt Neptunias kursupplägg och pedagogik skulle kunna vara till nytta för ditt båtliv, privatliv och arbetsliv: